Bel ons

058 31 00 21

Het EPC of Energieprestatiecertificaat

Een energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat aantoont hoe energiezuinig een gebouw is, rekening houdend met de gebouwschil en de installaties. Afhankelijk van het type gebouw of het gebruik van het gebouw is de opmaak en inhoud van het EPC verschillend. 

Met het EPC willen we burgers, bedrijven en organisaties sensibiliseren om hun gebouw energiezuinig te maken. Het EPC geeft daarom inzicht in de energieprestatie van een gebouw met informatie over hoe de gevels, daken en vloeren zijn geïsoleerd, welke beglazing geplaatst werd en welke installaties voor ventilatie, verwarming, koeling, warm water, eventueel verlichting en hernieuwbare energie aanwezig zijn.


Dankzij een label of energiescore is in één opslag duidelijk wat de energetische toestand is van een woning, appartement of klein niet-residentieel gebouw. Bovendien staan op elk EPC aanbevelingen om het gebouw energiezuiniger te maken. Samen streven we naar een energiezuinig gebouwenpark tegen 2050!

Bij verkoop of verhuur van bestaande gebouwen met woonfunctie en kleine gebouwen met niet-residentiële functie is verplicht een energieprestatiecertificaat (epc) vereist!


Prijslijst

Prijzen zijn Inclusief BTW en vervoerskosten.

Woningen

€ 150

Gesloten bebouwing

€ 175

Halfopen bebouwing

€ 200

Open bebouwing

Appartementen

€ 130

Studio

€ 150

Normaal appartement

€ 175

Dakappartement

Gemeenschappelijke delen van een appartement

€ 265

BASISPRIJS

2 éénheden inbegrepen

€ 20

Supplement

extra appartement

€ 100

Supplement ontbrekende plannen.

Werkwijze

01. Voor plaatsbezoek

Voor het plaatsbezoek bezorgt de energiedeskundige de eigenaar via mail een lijst met documenten die kunnen helpen om het epc op te stellen.

02. Tijdens plaatsbezoek

De energiedeskundige verzamelt bij een plaatsbezoek gegevens over de opbouw en grootte van de verliesoppervlakken van de gebouwschil (vloer, muren, dak, ramen en deuren), de verwarm- en koelinstallaties, toestellen om warm water aan te maken en de ventilatiesystemen. De gehele woning, de ramen en deuren, enzovoort dienen opgemeten te worden en er wordt onderzocht of er al dan niet isolatie aanwezig is in de schildelen. Het onderzoek ter plaatse neemt ongeveer 1 à 2 uur in beslag.

03. Verwerken gegevens

Vervolgens zal de energiedeskundige alle gegevens verwerken en de resultaten ingeven in de software van de Vlaamse Overheid. 

04. Afleveren EPC

Het resultaat is een document van ongeveer 25 pagina’s die de deskundige digitaal ondertekent en via mail bezorgt aan de eigenaar. Op aanvraag kan het EPC afgedrukt worden.

05. Toelichting

Vrijblijvend komen wij langs om het epc toe te lichten.


058 31 00 21

Onze Diensten

Betonwerken

Ruwbouw

Werken bij ons?

Neem vrijblijvend contact op!


© 2022 | Delva Bouwwerken